Twee van de vijf

Vanochtend gestart met hardlopen. Tim gister en gaat morgen weer en ik dus vanochtend. Voor mij was het alweer jaren geleden omdat ik een versleten knie heb en dus niet de beste sport maar ja het is wel heel fijn en zeker zo midden in deze mooie omgeving.

Daarna zoals Tim zei ontbeten zoals het hoort in een Nederlands vakantiepark met verse warme broodjes van het ontbijtwinkeltje van het park. Meteen ook onze lunch gesmeerd want vandaag staat een flinke wandeling op het programma en aangezien we de natuur in gaan weten we niet of en wanneer we iets tegen gaan komen. Dus met broodjes en water zijn we op pad gegaan. Uiteindelijk bijna aan het einde van de wandeling, toen nog kleine 5km te gaan, een leuk terras midden in het bos gevonden daar gaan we nog een keer naartoe maar nu wilden we gewoon doorlopen want de laatste loodjes wegen het zwaarst…

De Veluwe heeft ook een big five en we hopen ze allemaal tegen de komen. Naast de vele vogels zoals de specht en de koekoek zijn de vandaag het tweede dier van de big five van de Veluwe tegengekomen, namelijk de ree of het hert. Welke van de twee weten we niet zeker. Het wilde zwijn was de eerste van de big five. De big five van de Veluwe zijn overigens een hert, ree, moeflon, das en de vos. Veel gezien en enorm veel gelopen, zo een 15 km.

In ons huisje even een klein uurtje met de schoenen uit niks gedaan om vervolgens naar het centrum van Otterlo te lopen voor een highwine en die was top geregeld. Wel jammer dat we de enige in het restaurant waren die binnen zaten, maar we hebben genoten! Nog 2,5km terug naar huis gewandeld en nu met de beentjes op de bank even helemaal niks! We zijn hier pas 2 volle dagen maar het lijken er wel 4 wat enorm gunstig is want dan lijkt het of we 4 i.p.v. 2 weken vakantie hebben. We blijven voorlopig nog wel even genieten van vakantie in eigen land!