Turku

Vannacht prima geslapen in het stapelbed in de nachttrein, wel vroeg op want om 7.32u moesten we klaar staan met onze bagage om uit te stappen op het perron in Turku. Op station ontbeten voordat we opzoek zijn gegaan naar ons hotel.

Het was flink glibberen omdat er waarschijnlijk in de afgelopen periode veel sneeuw is gevallen en het nu rond het vriespunt is en met alle regenpijpen die het water afvoeren over de stoep… wie dat verzonnen heeft… is het spekglad. Nou daar word ik grumpy van.

Hotel gevonden, bleek niet meer Cumulus hotel te heten zoals in onze routebeschrijving van treinreiswinkel maar Scandic. Helaas is die de afgelopen dagen gesloten geweest en gaat die pas om 12 uur open dus onze koffertjes en tassen daar neerzetten en de stad verkennen zat er niet in. Dus met onze bagage maar beetje rond gewandeld en lekker warme drankjes hier en daar gedronken.

Rond 12 uur ingecheckt zodat we zonder ballast verder Turku zijn gaan verkennen. Bij TripAdvisor gelezen dat ze een foodmarkt hebben nou daar zijn wij wel voor te porren, zeker met lunchtijd šŸ™‚ super leuke overdekte foodmarkt en lekker Thais gegeten.

Het kasteel is Ć©Ć©n van de highligts hier dus flinke wandeling gemaakt. De wandeling zelf was prima zo langs het bijna dichtgevroren kanaal. Kasteel zelf was geen sprookjes kasteel šŸ˜‰ Tijdens de wandeling kwamen we een cijferreeks tegen, wie weet ook het volgende cijfer in de reeks? Zie de foto van de schoorsteen met de cijferreeks. Succes!

Vandaag na het eten lekker vroeg naar bed reizen is geen vakantie om uit te rusten maar het verrijkt ons zeker. Morgen weer verder reizen, steeds weer een stukje dichterbij huis.