Ruim 2000 meter boven zeeniveau gestaan!

Vandaag ruim 450 km in ongeveer 6,5 uur gereden. Één van de langste auto uren op één dag, maar goed te doen, door de wandelstops die we tussendoor gemaakt hebben.

We zijn begonnen met onze water, fruit en notenbar voorraad aan te vullen bij de Wallmart. We kwamen ook nog wasmiddel tegen die naar mij was vernoemd ????

Daarna doorgereden naar Kings Canyon om de General grant tree wandeling te maken. De General grant tree is één van de 3 grootste bomen van de wereld. Erg indrukwekkend zoveel grote bomen bij elkaar. Er was één omgevallen boom waar we door heen konden lopen, bizar!

Door Kings Canyon gereden naar Sequoia en ondanks dat dit net als Yosemite een bos was, was dit toch een heel ander soort omgeving, met veel meer bomen dicht op elkaar en heel anders soort bomen.

Onze volgende wandeling was naar de General Sherman tree, de grootste boom ter wereld. De weg er naartoe was erg steil (steep, blijft een leuk woord, vooral zoals Amerikanen het uitspreken) en naar beneden goed te doen, maar terug omhoog toch wel een beetje zwaar! Schijnt ook door de hoogte te komen.

Onze laatste wandeling vandaag was op de Moro rock, een granieten koepel in Sequoia. De top van de rots ligt 2050 meter boven zeeniveau en steekt 75 meter boven het omliggende gebied uit. Het was een flinke klim, van 91 meter hoogte verschil, erg steil en totaal 800 meter trappen lopen heen en terug. Maar dit was het zo waard, wat een mooi uitzicht over het park!!