Non parlo Italiano…

Feitjes over Puglia, de hak van Italië:

1. De in- en uitvoegstroken voor de snelwegen (beter gezegd stukjes) zijn zeer kort, waardoor stil staan op de stroken zeer normaal is. Gaspedaal nodig!

2. Italianen rijden verder als malloten.

3. Neem een boekje met Nederlands Italiaanse woordjes mee of een vertaler op je telefoon. Anders gewoon gerechtjes bestellen van de kaart en je laten verrassen, hebben wij ook gedaan en heeft zeker zijn charme. Engels is duidelijk nog geen gesproken taal in dit gedeelte van Italië.

4. Ga zeker ijs eten in Lecce; wat ons betreft een goed gevulde ijscoupe.

5. Eet een keer de “pesce del giorno” dan mag je je eigen vis kiezen. Het duurt even maar was de lekkerste vis die ik gegeten heb en uiteraard thuis ga proberen.

6. De centro storico zijn in de ochtend leuk maar in de avond bruist het, zeker doen!

7. Slapen in de grotten van Matera echt een must.

8. Otranto vonden wij het mooiste centro storico hebben.

9. De kerken zijn van binnen allemaal anders met oog voor detail.

10. Pizza’s, pasta’s, gnochi, brood, vis, vlees, soort van gevulde oliebollen, maar eigenlijk alles wat de Italianen met weinig maar mooie producten maken is lekker!

11. Alberobello is super leuk om naartoe te gaan maar stop vooral op de weg ernaartoe om de Trulli’s ” in het wild” te fotograferen.

12. In Fasano kan je heerlijk sushi eten en spreken zelfs de Japanse Italianen geen Engels.. wij dachten dat Japanners sowieso de Engelse taal beheersen.

13. Castel del Monte kan je zeker overslaan maar Grotte di Castellana zeker wel doen en kiezen voor de lange route.

14. Chillen en genieten van de zon en het heerlijke Italiaanse eten kan in het resort Pietrablu in Polignano a Mar, enige minpunt de mini douche en het zachte straaltje. Wel komt 2 x per dag de bakfiets met vers fruit langs en dat maakt alles toch weer goed!

Dolce vita!