Loopt als een trein

Nog vergeten gister te vermelden dat toen de douane met snuffelhond hoorde dat we uit Nederland kwamen ze ook nog even moesten vragen of we zeker wisten dat we geen cannabis bij ons hadden.

Vannacht prima geslapen in de nachttrein. Midden in de nacht nog even wakker geworden en toen we naar buiten keken was het helemaal wit. Daarna weer in slaap gedommeld en voor we het wisten waren we in Stockholm om op de volgende trein te hoppen. Nog even snel broodje en thee / latte gescoord en bij vertrek werd er ontbijt en drinken rondgebracht in de trein (oeps) die hebben we maar overgeslagen. Verder blij met vrij internet binnen Europa waardoor we toch “Evers staat op de finale” tot en met 18u kunnen luisteren 🎶

Hoe Noorderlijker we gaan hoe witter het wordt en wat een leuke dorpjes en steden waar we met de trein langs rijden, bijna alles is vrijstaand en laagbouw en zo nu en dan een paar “blokflats” en heel veel bomen. Verder schemert het hier zo een beetje de hele dag best een vreemde gewaarwording.

In Umeà konden we na weer een trein op “sauna” temperatuur even heerlijk een uurtje een frisse neus halen. Onze eerste stap in de sneeuw ❄️ Het was net iets onder nul en het sneeuwde heel zachtjes, heerlijk! Lekker een broodje tonijn gegeten en thee / latte gedronken. De Zweedse taal is onverstaanbaar voor ons maar hier en daar herkennen we woordjes zoals tonijn, hummus, salami, brie maar dan net anders geschreven. Wat er verder op de kaart stond geen idee, wie weet laten we ons tijdens deze trip nog verrassen. Daarna in de 8e trein deze ijsrondreis naar Boden, zin in!

Heerlijk 20 minuutjes door de sneeuw gebanjerd naar ons hotel, prima geregeld door treinreiswinkel. Was even een misverstand dat er niet betaald was maar uiteindelijk kregen we toch de sleutel.

Na heerlijk authentiek Chinees te hebben gegeten en een sneeuw wandeling hebben gemaakt lekker ons bedje in.