Lekker hapje

Vandaag vroeg uit de veren want we zijn gaan kayakken en snorkelen in de mangrove van Bonaire bij lac bay. Whow wat een geweldige activiteit en ervaring. We hadden een super leuke groep en geweldige gids die echt veel kon vertellen. Eerst door de mangrove kayakken, het water is behoorlijk helder, de mangrove is om 3 redenen heel belangrijk voor Bonaire. Het is de broedplaats van vele vissen, het zorgt voor zuivering van het water en zorgt bij enorme stormen dat de natuur behouden wordt. Kortom erg belangrijk, we mochten dan ook maar een gedeelte zien want het grootste gedeelte is bescherm gebied (logisch!) en waar we gingen snorkelen mochten we alleen op de zandbodem staan zodat we niks kapot zouden maken.

Een paar dagen geleden werd door de schipper van de watertaxi al aangegeven dat ik erg in de smaak val bij mannen uit Bonaire, niet gevraagd waarom.. maar ik val ook enorm in de smaak bij de muggen op Bonaire. Tim en ik worden allebei veel geprikt ondanks de off spray die we hebben maar in de mangrove ben ik echt te grazen genomen, de muggen vinden mij echt een lekker hapje. Mijn ene oog is enorm dik van de bulten en eigenlijk heb ik momenteel een gezicht vol bulten, nee niet foto waardig…

Na de ochtend workout hadden we wel trek gekregen en zijn we naar Foodies gegaan om te lunchen. Was een lekkere hap waar we de hele middag op door konden.

Daarna naar Seru Lagu gereden voor een mooi uitzicht over Bonaire en als laatste waarbij we eerst verkeerd zijn gereden (eenrichtingsverkeer) naar 1000 steps waar we afgekoeld zijn in de zee en gesnorkeld hebben. Weer een heleboel mooie vissen gezien.

Vanavond een speciale avond, we zijn gezellig uit eten geweest met Floor een jeugd vriendin van mij die we bij toeval tegen kwamen en hier voor een jaar op Bonaire werkt. Super tof om bijgekletst te hebben tijdens een heerlijk diner en een drankje. Morgen alweer onze laatste hele dag op Bonaire, de tijd vliegt!