Kroon op het wandel werk

Vandaag vroeg uit de veren we gaan op veler aanraden naar de Caminito del Rey (koningspad), dit zou een spannende wandeling zijn waarbij je geen hoogtevrees moet hebben.

Ons plan om na het ontbijt broodjes te halen voor onderweg ging niet lukken, op zondag is in Spanje niet alles open, wat zijn wij toch verwend in NL. Plan B we hadden nog een rol mariakoekjes en 2 mini croissant van die voorverpakte en gelukkig voldoende water, want dat blijft bij wandelingen de eerste levensbehoefte.

Na ruim een uur kronkelwegen en de laatste kilometers echt kronkelen en daarnaast zoals altijd in Spanje is het allemaal niet zo best aangegeven en gaf onze navigatie weer een route aan die meer voor een jeep was…. Kortom straatje keren en weer terug want Fab had ergens bij de rotonde iets van een parkeerplaats gezien, nog even nagevraagd bij een dame die ons inderdaad terug verwees naar de rotonde en wat bleek een grote parkeerplaats die niet goed was aangegeven…

Vanaf de parkeerplaats met de bus naar wat het startpunt zou moeten zijn daar aangekomen geen idee maar wel een café con leche en een aqua con gas besteld. Bij een gids navraag gedaan, de tour met gids zou 200 meter terug zijn bij de ingang. Nou welke ingang, geen idee want na 200 meter geen ingang met gidsen maar wel een poortje met een bordje nog 1,5km, geen idee maar na aandringen toch gestart met de wandeling en ja hoor toch een ingang na 1,5km en niet na 200 meter… Spanjaarden en bewegwijzering…

Bij de start een veiligheidshelm en veiligheidsinstructie en een apparaatje waarmee we de gids kunnen verstaan en ja hoor we vertrekken een uur voor tijd ideaal! De start begint als een onverharde weg en daarna gaan we over een soort “brug/weg” (30 meter boven de afgrond) die aan de rots is vastgemaakt met geweldige uitzichten! Wat is het prachtig hier! Daarna nog een onverhard pad en verderop weer een soort “brug/weg” (150 meter boven de afgrond) aan de rots om vervolgens over een stevige hangbrug naar de andere kant van de kloof te gaan, echt geweldig! Nog een klein stukje en dan hebben we de caminito del Rey overleefd. Absoluut geen moeilijke of enge route zoals we gedacht hadden maar wel een prachtige route een kroon op onze wandelingen van de vakantie of eigenlijk meer de kers op de taart. Onze eerste wandeling was nog steeds de spannendste met de smalle paadjes langs de afgrond zonder hek maar deze wandeling was wel het meest bijzonder!

De caminito del Rey, het koningspad is naar een koning vernoemd die over dit pad heeft gelopen. Dit pad is het derde pad die voor bijna iedereen toegankelijk is, dit was in het verleden anders toen waren en stukken waarbij je alleen met klimuitrusting het pad kon bewandelen/klimmen. Nu is het meer een toeristische attractie. Je ziet op een aantal punten nog steeds gedeeltes van het oude pad, als die er nog was hadden we deze wandeling waarschijnlijk niet gemaakt.

De rit terug naar Ronda verliep goed en rond 15 uur zaten we een uurtje later dan normaal aan de lunch om vervolgens nog even te genieten van het prachtige uitzicht vanuit het zwembad!

We hebben in Córdoba en Zuheros de beste tapas gegeten en in Malaga de lekkerste sardientjes van de grill, maar vanavond echt het meest culinair gegeten van heel de vakantie. Casa Maria is een familie restaurant in het oude centrum een pareltje verstopt op een pleintje. Waar je geen menukaart hebt maar waar met liefde voor eten een heerlijk menu wordt bereid en je een culinaire en avondvullende zal beleven! Zo compleet is onze avond deze reis nog niet geweest. Het concept doet ons denken aan Rodolfo in Nootdorp.

🍷🍷🍷🍷🍷🍷

 

Geef een antwoord