Klimmen en klauteren 💪🏼☀️ Super trots!

Vanochtend om 6u ging de wekker en na het ontbijt zijn we in een uur naar het Nationalepark met de Christoffelberg gereden. Iets voor achten zijn we gestart met de wandeling.

Het begint met een stevige wandeling maar al snel verandert het ‘pad’ in rotsen waar je moet klauteren en klimmen. Vooral de laatste 20 – 25 meters zijn pittig doordat we echt met onze handen en voeten moesten klimmen. Volgens mijn Apple Watch hebben we 297 hoogteverschil met het startpunt daarmee het hoogste punt van Curaçao, 375 meter bereikt na ruim een uur. Super trots want wij hebben de top bereikt 💪🏼 klauteren over de rotsen was soms even spannend maar wat een gaaf uitzicht en super om je gestelde doel te bereiken 😅

We dachten dat naar beneden simpeler zou zijn, conditioneel klopt dat maar naar beneden klauteren is soms lastiger en wellicht dat de vermoeidheid ook een beetje meespeelt. Eenmaal weer terug hebben we nog een verkoelend drankje bij Cactus gedaan, ik uiteraard een awa limoenchi. Mijn favoriete verfrissing na deze pittige hike!

Bij thuiskomst heeft Tim een heerlijke omelet met bacon gemaakt, nou geloof mij, die ging er wel in! De rest van de middag lekker bij het zwembad uitgerust.

Vanavond met de auto naar Brakkeput Mei Mei, het restaurant is gevestigd in een landhuis. Terwijl wij van een lekker diner aan het genieten waren speelde de band Steanan di Merengue, hoe fijn is dat!

Wat een geweldige dag!