In zijn achteruit…

Vandaag hebben we ons favoriete plekje Otranto gedag gezegd en zijn naar Lecce gereden. In Lecce een aantal mooie gebouwen gezien en heerlijk genoten van ons eerste ijsje in Italië en jummie wat was die lekker!

Na Lecce zijn we doorgereden naar Manduria, daar was weinig te beleven. We zijn naar het museum van de Primotivo wijn geweest maar aangezien de dames alleen Italiaans spraken hebben we behalve van de grote wijnvaten niet veel opgestoken.

Daarna zijn we doorgereden naar Tarento, het plaatsje waar de 2 zeeën samen komen. Onderweg kwamen we bij een spoorweg overgang waar we moesten wachten op een trein die voorbij kwam. Trein weg en wij reden over het spoor maar het was erg smal en verkeer uit 2 richtingen ging niet lukken. Stonden we daar midden op het spoor met als tegenligger een eigenwijze Italiaanse dame die er langs wilde. Nou mooi dat ze niet opzij of in haar achteruit wilde… dus tja in zijn achteruit dan maar. Omdat we pas in de middag aankwamen in Tarento was alles dicht en hebben we een wandeling gemaakt en een hapje gegeten.

Als laatste zijn we doorgereden naar ons hotel Sassi in Matera. Toen we er bijna waren reden we door achterwijken en dachten we waar gaan we nu toch terecht komen? Maar dit is wat je hoopt als je op vakantie gaat naar Italië. Wat een fabelachtige omgeving! We overnachten de komende 2 dagen in een grotwoning. Het is hier geweldig mooi en een heerlijke temperatuur om te slapen doordat we in een grot zitten.