Ijsbrekertje

Vanochtend met de taxi naar de haven gegaan om met de ijsbreekferry naar Stockholm te varen. Helaas weinig ijs om te breken maar de giga comfortabele ferry met onder andere een restaurant, paar barretjes, winkels, sauna etc. en onze privé cabine met douche en toilet zorgen voor een prima overtocht van 11 uur incl. een uur tijdverschil.

Door de lange bootreis en omdat onze reis paar weken voor vertrek omgegooid moest worden zijn we alleen vanavond van 19 uur tot morgenochtend in Stockholm. We hebben dus niet veel van Stockholm kunnen zien maar hebben wel weer genoten van de Zweedse vibe en wie weet boeken we nog wel een keer een weekendje Stockholm.

Wat echt enorm opvallend is, is dat iedereen tussen 17-19u eet en dat het daarna ook echt uitgestorven is in de restaurants en in ieder geval in het oude centrum. We wilden sushi eten maar de twee sushi restaurants die we gevonden hadden, waren al gesloten. Ons alternatief was echte Zweedse balletjes met saus aardappelpuree en lingonberry’s en dat is het geworden en was heerlijk!

Vanavond slapen we op een schip die niet meer vaart, het is echt geweldig. Wel weer een stapelbed waarbij het bovenste bed wat voor beneden hangt als dat maar goed gaat…