Ice white Christmas

Vanochtend begon onze speciale kerstdag, na het ontbijt werden we opgehaald om naar de husky’s te gaan. Met een zon die niet opkomt maar wel zorgt voor een mooie gloed over het witte landschap zijn we op de slee gestapt met een gezellig Italiaans stel en onze Nederlandse gids die hier in Lapland ieder jaar 6 maanden woont. Onwijs genoten van het geweldige landschap en de honden, die steeds scheetjes laten 😉

Halverwege hebben we rond het kampvuur koffie en thee gedronken met een speciale ronde tosti die -30 kan worden en even op het vuur moet en dan nog steeds lekker is.

Na een snelle lunch onze bagage gehaald en met de taxi naar het Icehotel gereden. Het Icehotel is niet in woorden te omschrijven, je moet het gewoon ervaren! Rondgewandeld een uitleg gekregen over het ontstaan van het ijshotel en lekker in de icebar drankjes gedronken uit glazen van ijs.

Na een uitleg hoe wij de nacht zullen overleven in de koude kamer van ongeveer -5, nog even opgewarmd in de lobby en met de sneeuwscooters op het Noorderlicht gejaagd, helaas was die niet sterk maar we hebben het gezien. Daarnaast eigenlijk nog zoveel mooie ervaringen rijker! Een diner in een houten hutje in de middle of nowhere en daarna sneeuwscooterend weer terug om een duik te nemen in ons bed in het ijshotel.