Glampacking

Vandaag alweer onze laatste hele dag in Indonesië, morgen vertrekken we ‘s-avonds naar huis om zaterdagochtend weer voet op Nederlandse bodem te zetten.

Vandaag vooral genoten van de dag aan het zwembad en ‘s-avonds naar Sanur gegaan om lekker te eten en om met onze bonte avond af te sluiten. We aten een rijsttafel met voor het eerst deze vakantie babi ketjap echt heel anders dan dat ik het altijd maak, maar ook erg lekker.

Deze reis was weer een avontuur en wat kom je weer met nieuwe inzichten terug door de ervaringen die we opgedaan hebben. Wat hebben wij in Nederland veel dingen goed geregeld welliswaar doordat we ten opzichte van indonesie veel meer belasting betalen maar dan hebben we dingen zoals de vuilnisophaaldienst, schone en veilige leefomgeving, goede zorg en zoveel meer. Zo van zelfsprekend is dat hier allemaal niet!

Een aantal keer hebben Tim en ik tegen elkaar gezegd dat we echte glampackers zijn. Met onze koffers en rugtassen rondgesjouwd met wel al veel minder spullen dan we meestal mee sjouwen. Voor een autorondreis prima, maar voor met zoveel verschillende soorten vervoer gaan we het de volgende keer anders aanpakken. Een backpack gaat het worden 😉