Gezien en ook gegeten

Wandel- en fietssafari

Vandaag na het ontbijt naar het Nationale Park de Hoge Veluwe gewandeld, het miezerde toen we weggingen en dat is wel vaker maar na een half uurtje wandelen kwam het opeens met bakken uit de hemel. Bij de entree van het park meteen een witte fiets gepakt om snel naar het park restaurant te fietsen en jeetje in de stortregen is 3km opeens heel ver. Met een nat pak thee, koffie en appelgebak besteld om een beetje op te drogen. In de winkel 2 poncho’s gekocht aangezien de regen volgens buienradar nog wel even aan zou houden en we toch onze kostbare uren in het park willen benutten.

De bewegwijzering voor de wandelingen was niet top maar uiteindelijk gekozen voor de rood/witte route en na een paar km’s begon de regen minder te worden en uiteindelijk een zo nu en dan een straaltje zon, konden we een beetje opdrogen en de poncho’s weer uit 🙂 Nog een bijzonder kompas gevonden waarbij noord, oost, zuid en west apart aangeduid. Weer verder wandelen en voor we het wisten stonden we bij de ingang van het park dus maar weer een fiets gepakt naar het parkrestaurant om te lunchen. Na een heerlijke lunch, pannenkoek met kaas voor Tim een een stoofpotje van hert uit het park (wat ik zie moet ik natuurlijk proeven) voor mij het park verder op de fiets verkennen.

We hebben een wildzwijn met jongen gezien, helaas niet op de foto kunnen zetten en een hertje. Dus niet de big five van de Veluwe maar wel deze twee soorten en uiteraard genoten van de mooie omgeving. Uiteindelijk ook nog even aan het water gezeten en van het zonnetje genoten.

Weer terug in het huisje wasje gedraaid, ingepakt en gegeten. Morgen gaan we weer verder naar ons volgende huisje. Zin in!