Fabs fietsroute

Vandaag onze laatste volle dag in de Veluwe. Gisteren de app route.nl op mijn iPhone gezet en twee fietsroutes gemaakt een korte van ongeveer 33km langs Putten en Ermelo en een lange van ongeveer 50km die als toetje ook nog langs Harderwijk gaat.

Zoals voorspelt is de dag begonnen met flinke buien maar na 10u wordt het droger dus een beetje langer in bed blijven liggen en rustig ontbijten om vervolgens na 10u op de fiets te stappen en te starten met Fabs fietsroute. Deze route bracht ons langs bospaden, prachtige vrijstaande huizen en de heide, jeetje wat gaan we het hier missen!

Putten is een leuk klein dorp en hebben we een thee/koffie pauze gehouden en in Ermelo geluncht. In mijn jeugd echt jaren lang naar de camping in Ermelo geweest en jeetje wat is Ermelo veranderd maar toch een aantal herkenningspunten zoals een bocht in de weg van de Hoofdstraat waar vroeger de braderie was, de Aldi die nog altijd op dezelfde plaats is en de Eda waar nu een plus supermarkt is en ook het station die nog steeds hetzelfde lijkt.

Na de lunch weer op de fiets en ja wordt het de lange of korte route… tja hier heb ik hetzelfde ‘geintje’ uitgehaald als in Las Vegas ik ben gewoon verder gegaan met de lange route haha! Daar kwam Tim tijdens de route achter dus dat was nostalgie en even lachen! Maar Harderwijk is prachtig en even langs het Veluwemeer fietsen met toch een soort van zilte lucht is genieten!

Op de weg terug een iets minder mooie route iets meer langs de weg maar wat opvalt is dat de bossen toch weer anders zijn en nog steeds veel groener dan in de randstad.

Weer terug in onze bosvilla de fiets gestald en naar Flavours gewandeld voor onze bonteavond borrel en eigenlijk geen zin om te koken dus we hebben ook maar een burgertje met kipstukjes besteld.

Het waren twee fijne weken en wat hebben wij genoten! Het zit er helaas weer op maar wij zien onszelf hier wel wonen over een aantal jaar dus zeker tot ziens!