Even wennen….

Ronda, we zouden er eigenlijk alleen een dagje naartoe gaan vanuit Grazelema maar hebben dit ergens gedurende de reis aangepast. Geen accommodatie in Grazelema maar 3 nachtjes naar Ronda en daar hebben we zeker geen spijt van gehad! Helaas zijn we vandaag weer vertrokken uit Ronda op naar onze laatste bestemming van deze rondreis en dat wordt meer vakantie! Gewoon niks gepland maar een mooie accommodatie uitgezocht aan het strand.

We zijn aangekomen in onze laatste accommodatie van deze vakantie, de cirkel van onze rondreis is bijna rond. Bestemming is de kustplaats Benalmádena, zon, zee, strand, zwembad en een boulevard om nog een paar dagen uit te rusten.

Maar wat een massa toerisme, het lijkt in niks van wat we tot nu toe van Spanje hebben gezien, overal mensen of zoals Jekkers zei van “die bruin verbrande bekken in die plastic stoelen die de hele dag lopen te roepen olé paella”. Even wennen dus…

Als je daar door heen kijkt dan is het een prachtige boulevard met een prachtig breed strand maar met veel van dezelfde restaurants. We zijn na aankomst eerst over de boulevard wezen wandelen en een drankje gedaan bij Miluca, bleken Nederlandse eigenaren. Prima stekje aan de boulevard, we zijn ‘s avonds nog een keer terug geweest voor een cocktail.  Daarna een flink stuk langs de kust gewandeld en uiteindelijk neergestreken bij één van de strandtenten voor een lunch. Ook hier een toeristische fabriek bleek en de kwaliteit was niet zoals wij gewend waren, de met liefde bereide tapas.

Na de lunch konden we inchecken, de kamer is prima en het bed lekker breed met uitzicht over de zee en het zwembad waar we na het inchecken naartoe zijn gegaan. Lekker tussen de massa… Op Tripadvisor gezocht naar restaurants die goede scores hebben want hier op de bonnefooi daar hadden we qua kwaliteit geen vertrouwen in. Het is niet dat als er veel mensen zijn dat de kwaliteit dan goed blijkt te zijn.

We hebben een sushi restaurant gevonden die goede recensies had op Tripadvisor, Zukithai fusion. Het was niet enorm druk maar zoals ik al schreef dat hoeft niks te zeggen. Want wat hebben we geweldig gegeten! De sushi’s waren super vers en enorm goed op smaak 🤩 er kwamen blijkbaar ook een aantal vaste klanten dat zegt vaak ook al veel goeds en er werd ook best veel afgehaald. Super aardige meneer die blijkbaar ooit in Arnhem gewoond had. We konden alweer in het Nederlands bestellen. Muy bueno 👌🏼😋 een aanrader als je hier op vakantie bent.

Daarna nog heerlijk gewandeld over de boulevard dat is dan wel een enorm voordeel! Lekker flaneren op mooie sandaaltjes en luchtige kleding i.p.v. wandelschoenen en een korte broek 😉

🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍺🍹🍸

Geef een antwoord