A,B of C?

In 3 weken tijd hebben we tussen 3 eilanden gehopt. We zijn gestart op Aruba, vervolgens door naar Bonaire en geëindigd op Curaçao. Curaçao was altijd al onze favoriet en ook de reden dat we dit jaar zijn gaan eilandhoppen. Even kort de 3 eilanden op een rij zoals wij ze beleefd hebben.

Aruba heeft hele mooie stranden en hebben we mooie dingen gezien en gedaan. Het heeft wat ons betreft iets te veel van Amerika weg en ook veel te druk. We zullen hier niet snel nog een keer naartoe gaan en Aruba staat voor ons op de tweede plaats.

Bonaire onze tweede stop is samen met Curaçao onze favoriet. Het is kneuterig klein en je hebt het eiland binnen no time onder de knie. De restaurants zijn voortreffelijk en in overvloed! Je hebt wel echt eigen vervoer nodig dus de volgende keer halen we de jeep meteen bij landen op het vliegveld op in plaats de dag erna. Er zijn weinig stranden maar als je ze weet te vinden is het meer dan genoeg. Leuke activiteiten en een prachtige wereld ook als je alleen snorkelt. Wat ons betreft gaan we hier in combinatie met weer nieuwe landen die wij willen ontdekken naartoe en dan zorgen we dat we eindigen op Bonaire waar we dan meteen een meerdaagse cursus windsurfen bij Jibe city gaan volgen, een bepaalde cave tour gaan snorkelen die we gemist hebben en dan overnachten we in een resort bij Eden beach. Alles is al gepland 😉 Bonaire geweldige vibe!

Curaçao heeft wat ons betreft de gedeelde eerste plaats met Bonaire, we zijn hier niet voor niets voor de derde keer. Curaçao voelt als thuis alleen dan warmer. Mooie stranden zoals in Aruba, heerlijk Krioyo eten en een relaxte vibe zoals in Bonaire! Ook hier zijn we niet voor het laatste geweest al hebben we nu echt alles gezien. Maar er zijn nog wel wat kortere en minder intensieve wandelingen in het Nationale park in plaats van de top beklimmen dus toch nog een goed excuus om nog een keer te gaan 😉 Voor Jaanchies, Kyoto en Plasa Bieu komen we sowieso nog een keer terug!

Resumé:
1. Curaçao en Bonaire
2. Aruba